Smetanový čokoládový likér

57
- reklama -

Suroviny

100 g dobré hořké čokolády
Ledové kaštany
250 ml 33% smetany
300 ml mléka
2 žloutky
150 g cukru
vanilkový cukr
250 ml rumu

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu a mléko vlijeme do hrnce a malou část (cca 150 ml) si odlijeme do sklenice a dáme stranou.


    Zobrazit celý recept

  2. Ledové kaštany a čokoládu nastrouháme, vsypeme do hrnce s mlékem a smetanou a za stálého promíchávání pomalu zahříváme, aby se čokoláda rozpustila.

  3. Do sklenky k odloženému mléku přidáme oba žloutky, dobře rozšleháme a vlijeme do horké čokoládové směsi. Přivedeme až k varu, dokud čokoládová směs nezačne houstnout.

  4. Do horké čokolády vmícháme oba cukry, pak ji přecedíme přes kovové sítko a do prochladlé vlijeme rum.
    Promícháme, nalijeme do sklenic a po úplném vychladnutí uložíme do lednice.