- reklama -
Suroviny
- 100 g dobré hořké čokolády
- Ledové kaštany
- 250 ml 33% smetany
- 300 ml mléka
- 2 žloutky
- 150 g cukru
- vanilkový cukr
- 250 ml rumu
Postup přípravy receptu
-
Smetanu a mléko vlijeme do hrnce a malou část (cca 150 ml) si odlijeme do sklenice a dáme stranou.
-
Ledové kaštany a čokoládu nastrouháme, vsypeme do hrnce s mlékem a smetanou a za stálého promíchávání pomalu zahříváme, aby se čokoláda rozpustila.
-
Do sklenky k odloženému mléku přidáme oba žloutky, dobře rozšleháme a vlijeme do horké čokoládové směsi. Přivedeme až k varu, dokud čokoládová směs nezačne houstnout.
-
Do horké čokolády vmícháme oba cukry, pak ji přecedíme přes kovové sítko a do prochladlé vlijeme rum.
Promícháme, nalijeme do sklenic a po úplném vychladnutí uložíme do lednice.
Kuchařka: cathleen