
- reklama -
Suroviny
5-6 porcí
- 2 větší prsní kuřecí řízky
- bešamelová omáčka
- 0.5 l smetany na vaření
- 0.5 l mléka
- hladká mouka ( cca dvě lžíce)
- cca lžíce másla
- sůl
- špetka muškátového oříšku
- mražené špenátové listy
- niva
- balíček těstovin
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme omáčku: uděláme si z másla a mouky jíšku, zalijeme smetanovou a mlékem, osolíme, přidáme muškát. oříšek a přivedeme k varu.
-
Do vroucí omáčky přidáme postupně špenátové listy a ještě chvíli vaříme, než se nám špenát v omáčce rozpustí (nebo spíše povolí? nevím, jak to správně nazvat).
-
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi (nejlépe na teflonové bez tuku).
-
Nakonec si uvaříme těstoviny a hotové jídle posypeme nivou.
Poznámka od kuchařky
Co se týče špenátu, tak nejlepší je Bonduelle- špenátové listy, na fotce jsem jídlo dělala z jiného špenátu a nebylo to zcela pravé ořechové (teda spíše špenátové).
Kuchařka: ryshla