
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g krkovice
- 2 cibule
- sádlo
- pepř
- sůl
- červená sladká paprika
- 1 chilli paprička
- kmín
- 1 dcl sladké 10% smetany
- 2 dcl světlého 10° piva
- 6 cherry rajčátek
- 1 lžíce sterilovaných kapií
- hladká mouka na zahuštění
- vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku si nakrájím na plátky, osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa a z obou stran opeču, aby se maso zatáhlo.
-
Potom přisypu 2 vrchovaté lžíce červené papriky, promíchám a zaliji pivem a vývarem (vodou). Maso z poloviny vyčnívá nad tekutinou. Přidám papričku, kmín a dusím doměkka.
-
Když je maso měkké, tak ho vyjmu, do šťávy naliji smetanu, přidám trochu vody nebo vývaru. Do hrnku dám 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a trošku vody, rozkvedlám a omáčku zahustím.
-
Přihodím na polovinu rozkrojená rajčátka, lžíci sterilované kapie a za občasného míchání dostatečně povařím, aby nebyla cítit chuť mouky. Příloha: houskový knedlík, halušky, těstoviny.
Kuchařka: BILKOVAI