
- reklama -
Suroviny
- 2,5 dcl mléka
- 250 g mouka polohrubá
- 250 g mouka hladká
- 4-5 dkg droždí
- 50 g cukru moučka
- vajíčko 1 ks
- sůl
- 400 g zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- jahody
- 100 g Hera nebo máslo
- 100 g krystalového cukru
Postup přípravy receptu
-
Troška zohrejeme mlieko, do misky dáme obidve múky, pridáme droždie, 50 g práškového cukru a zohriate mlieko – odložíme na teplé miesto asi na 15-20 minut. Po 20 minútach pridáme vajíčko, soľ a vymiesime a necháme kysnúť 40 minút.
-
Medzitým vymiešame smotany s vanilkovým cukrom. Na plech dáme papier, cesto rozvalkáme a dáme na plech a necháme dalších 25 minut odpočinúť. Jahody umyjeme a rozložíme na cesto, nato smotanu a maslo nakrájame a kryštálový cukor (100 g).
-
Rúru zohrejeme na 200°C a pečieme 15 minút, ked vyberieme koláč hned potrieme horúcou vodou a zakryjeme s utierkou na 10 minut.
Kuchařka: mia2404