
- reklama -
Suroviny
- toastový chléb
- kozí sýr
- smetana na šlehání
- brusinky
- tymián
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Toastový chleba zbavíme kůrky a vyřízneme kolečko tak, aby se nám vešlo do zapékací mističky. (Kdo chce, může toastový chléb zlehka opéct v toastovači).
-
Smetanu smícháme se solí, pepřem a lístečky čerstvého tymiánu, množství si každý upraví dle chuti své.
-
Do mističek vrstvíme chléb, 2PL smetany a na plátky nakrájený kozí sýr. Končíme vrstvou sýra, který zalejeme zbytkem ochucené smetany.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a zapékáme dozlatova.
-
Jednotlivé porce pak zdobíme brusinkami a snítky tymiánu, podáváme s opečeným toastovým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Myslím, že by to šlo udělat i ve větších zapékacíh miskách, já mám třídecové kokotky, takže to trvá jen chvilinku, cca 10-15 minut.
Zdroj: D.D.
Kuchařka: Nikina









