- reklama -
Suroviny
- 400 g zakysané smetany
- 2 okurky
- 2 stroužky česneku
- 1 menší žlutá kapie
- ½ svazku kopru
- sůl
- bílý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce smetany nebo mléka (je-li moc husté)
Postup přípravy receptu
-
Okurku nastrouháme na struhadle (menší slzičky) a vymačkáme vodu, česnek prolisujeme, kapii nakrájíme na malé kostičky a kopr nasekáme na drobno.
-
Vymačkanou okurku smícháme se zakysanou smetanou, přidáme česnek, kopr, kapii, olivový olej, osolíme, opepříme a dobře vše promícháme. Je-li husté, přidáme lžíce smetany nebo mléka.
Necháme v lednici 1 hodinu uležet. -
Servírujeme s bílým pečivem, zdobené bazalkou nebo koprem a kapií.
Kuchařka: medanek