Smetanové tyčinky – jemné a křehké potěšení

110
- reklama -

Suroviny
můžete spočítat sami

340 g mouky (polohrubé nebo hladké)
230 g měkkého tuku
150 g kyselé smetany
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku a smetany vypracujeme hladké těsto a dáme cca na 45 minut do lednice nebo na 20 minut do mrazáku(zabalené v utěrce nebo igelitu).

  2. Na pomoučeném vále vyválejte těsto do čtverce o tloušťce hřbetu nože.

  3. Silně posypte cukrem a rádelkem (pokud nemáte tak vlhkým ostrým nožem)nakrájejte na proužky (cca 1,5cm široké a 8cm dlouhé).

  4. V předehřáté troubě pečte cca 10 minut při 220°C. Když jsou smetanové tyčinky hotové mají světle hnědou barvu.

Poznámka od kuchařky

Jednoduché, rychlé a návštěvu potěší zejména ke kávě nebo čaji:)

-fotky dodám..