
- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 500 g těstovin (vřetena, mušle a.p.)
- 250 g sekané (domácí)
- 200 g tvrdého sýra (nastrouhaný)
- 4 celá vejce
- plechovku zelených fazolek (ve sladkokyselém nálevu)
- 1/2 sáčku mražené zeleniny (s kukuřicí)
- 200 ml sladké smetany
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- máslo (nebo sádlo na vymazání pekáčku)
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny si uvaříme do měkka a scedíme. Připravíme si menší pekáček, který vymažeme máslem, nebo sádlem, jak kdo má rád. Polovinu těstovin dáme na dno pekáčku a rozprostřeme. Osolíme, opepříme.
-
Na ně naskládáme vrstvu na plátky nakrájené sekané, předem předvařenou zeleninu a fazolky přímo z konzervy, bez nálevu. Nahoru rozprostřeme druhou polovinu těstovin, opět opepříme, osolíme a posypeme grilovacím kořením.
-
Dáme do trouby péct na 180°C. Po 10 minutách zalijeme rozšlehanými vejci, které si umícháme s nastrouhaným sýrem a smetanou. Pečeme dorůžova (každý podle typu trouby).
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem recept dostal od známeho mejlem, tak jsem vyzkoušel.
Kuchař: thomassinno









