Smetanové těstoviny zapečené se sekanou a zelenými fazolkami

71
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

500 g těstovin (vřetena, mušle a.p.)
250 g sekané (domácí)
200 g tvrdého sýra (nastrouhaný)
4 celá vejce
plechovku zelených fazolek (ve sladkokyselém nálevu)
1/2 sáčku mražené zeleniny (s kukuřicí)
200 ml sladké smetany
sůl
pepř
grilovací koření
máslo (nebo sádlo na vymazání pekáčku)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny si uvaříme do měkka a scedíme. Připravíme si menší pekáček, který vymažeme máslem, nebo sádlem, jak kdo má rád. Polovinu těstovin dáme na dno pekáčku a rozprostřeme. Osolíme, opepříme.

  2. Na ně naskládáme vrstvu na plátky nakrájené sekané, předem předvařenou zeleninu a fazolky přímo z konzervy, bez nálevu. Nahoru rozprostřeme druhou polovinu těstovin, opět opepříme, osolíme a posypeme grilovacím kořením.

  3. Dáme do trouby péct na 180°C. Po 10 minutách zalijeme rozšlehanými vejci, které si umícháme s nastrouhaným sýrem a smetanou. Pečeme dorůžova (každý podle typu trouby).

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem recept dostal od známeho mejlem, tak jsem vyzkoušel.