
Suroviny
- 400 g kuřecích prsíček
- 4 tenké plátky anglické slaniny
- 1 smetana ke šlehání
- pár lístečků máty peprné (nemusí být)
- kousek másla
- sůl
- pepř
- Na obalení:
- 2 vejce
- trochu mléka
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme si zapékací skleněnou formu nebo pekáček a vymažeme si to hrubě máslem, nešetříme (skleněná forma je lepší). Kuřecí prsa si rozkrojíme na 4 řízky a lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek masa položíme tenký plátek slaniny a lístečky máty.
-
Srolujeme jako ptáčky a obalíme v klasickém trojobalu jako řízky. Nezapomeneme osolit vajíčka s mlékem. Nemusí se to spínat párátky, v rukou to stiskneme tak, že roládka drží pohromadě.
-
Obalené roládky vkládáme vedle sebe do máslem vymazané zapékací misky. Když máme hotovo, zalijeme roládky šlehačkou, při polévání dbáme na to, aby byly všechny roládky polité.
-
Přiklopíme víkem a dáme péct do trouby na 180°C asi na 40 minut, pak sundáme víko a je li třeba ještě chvíli pečeme odkryté.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší podle mé rodiny je ten obal, proto rolády obaluji 2x ve vejcích a strouhance a rozhodně nešetřím smetanou.
Opět kalorická bomba, ale super nedělní oběd!
Nejlepší s bramborovou kaší.
Recept jednou vařila Jiřina Bohdalová v nějakém pořadu o vaření – tuším že se jmenoval Mňam aneb prima vařečka.
Jídlo se dá připravit i z vepřových řízků.