Smetanové roládky

66
- reklama -

Suroviny

400 g kuřecích prsíček
4 tenké plátky anglické slaniny
1 smetana ke šlehání
pár lístečků máty peprné (nemusí být)
kousek másla
sůl
pepř
Na obalení:
2 vejce
trochu mléka
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si zapékací skleněnou formu nebo pekáček a vymažeme si to hrubě máslem, nešetříme (skleněná forma je lepší). Kuřecí prsa si rozkrojíme na 4 řízky a lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek masa položíme tenký plátek slaniny a lístečky máty.

  2. Srolujeme jako ptáčky a obalíme v klasickém trojobalu jako řízky. Nezapomeneme osolit vajíčka s mlékem. Nemusí se to spínat párátky, v rukou to stiskneme tak, že roládka drží pohromadě.

  3. Obalené roládky vkládáme vedle sebe do máslem vymazané zapékací misky. Když máme hotovo, zalijeme roládky šlehačkou, při polévání dbáme na to, aby byly všechny roládky polité.

  4. Přiklopíme víkem a dáme péct do trouby na 180°C asi na 40 minut, pak sundáme víko a je li třeba ještě chvíli pečeme odkryté.

Poznámka od kuchařky

Nejlepší podle mé rodiny je ten obal, proto rolády obaluji 2x ve vejcích a strouhance a rozhodně nešetřím smetanou.

Opět kalorická bomba, ale super nedělní oběd!

Nejlepší s bramborovou kaší.

Recept jednou vařila Jiřina Bohdalová v nějakém pořadu o vaření – tuším že se jmenoval Mňam aneb prima vařečka.

Jídlo se dá připravit i z vepřových řízků.