
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 400 g kuřecí prsa
- 2 cibule (střední)
- rajče (větší)
- smetana (30 %)
- sůl
- pepř
- kari
- sladká červená paprika
- horčice
- maggi
- sojová omáčka
- 2 pytlíčky rýže
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibulku do zlatova.
-
Přidáme kuřecí maso a rajče na kostičky a necháme maso mírně zatáhnout.
-
Osolíme, opepříme, přidáme kávovou lžíci kari a stejné množství červené papriky.
-
Podle chuti přidáme magi, sojovou omáčku a horčici.
-
Počkáme až je maso měkké a zalijeme směs smetanou.
-
Necháme povařit dokud není omáčka hustá, pokud je hustá moc, zředíme ji mlékem.
-
Omáčku smícháme s rýži a na talíři můžeme posypat sýrem. 🙂
Poznámka od kuchařky
Rizoto je chutné i z vepřového masa
Kuchař: Mikayla









