
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400g rýže (v suchém stavu)
- 400g libového vepřového masa
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
- 200 ml smetany 33%
- 2 dcl bílého vína
- zeleninový (nebo jiný) vývar
- sýr parmezánového typu
- zelené bylinky na posypání (petrželka, pažitka ap.)
Postup přípravy receptu
-
Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný na jemno česnek, opékáme do zlatova. Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme víno vyvařit.
-
Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme.
-
Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.
Kuchařka: sebena