Suroviny
- 300 g těstovin
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 smetana na vaření ( Rama Cremfine …)
- 3 polévkové lžíce čerstvého smetanového sýru
- 4 polévkové lžíce nastrouhaného tvrdého sýru dle chuti, možno i parmazán
- čerstvý mangold ( kolik kdo chce)
- kousek másla nebo olivový olej
- sůl
- Na posyp:
- slanina na kostičky nakrájená
- strouhanka
- čerstvá petrželka nebo bazalka
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme suché těstoviny a zalijeme cca 2cm nad ně vodou a smetanou v poměru 3:1. Zbytek smetany schováme na pozdější úpravu.
-
Osolíme a přiklopíme. Vaříme skoro na skus, raději ponecháme ještě trochu tvrdší. Tekutina by se měla do těstovin vsáknout, pokud je jí málo, dolijeme po lžících horkou vodu.
-
V této chvíli připravíme křupavé posypání.
-
Slaninu necháme na suché pánvi vyškvařit a pustit tuk, vsypeme strouhanku s posekanou petrželkou a opražíme dohněda.
-
K těstovinám přidáme posekaný česnek, mangold a necháme ještě cca 3 minuty prohřívat a mangold zavadnout.
-
Dolijeme zbytek smetany, vmícháme smetanový a nastrouhaný sýr, necháme rozpustit a dochutíme.
-
Těstoviny naservírujeme a posypeme strouhankovou směsí.
Poznámka od kuchařky
Těstoviny mám trochu narůžovělé, protože jsem použila červený mangold.
Způsobem uvaření těstovin rovnou se smetanou jsem se inspirovala jedním receptem z časopisu Albert.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje recepty najdete také na http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/