Smetanové Lotus řezy

1378
- reklama -

Suroviny

500 g Lotus sušenek karamelových (dvě balení po 250 g)
500 ml smetany ke šlehání
1 ks ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm. Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou vyšlehané smetany se ztužovačem a vanilkovým cukrem.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokračujeme vrstvou Lotusek, smetany, Lotusek, smetany a nakonec drtí ze zbylých Lotusek, kterou uděláme buď v mixéru nebo je rozbijeme paličkou či šťouchadlem na brambory. Misku zaklopíme a uložíme v chladu nejlépe přes noc proležet.

  3. Podáváme ke kávě či čaji. Chutí je tento rychlý dezert velmi podobný o dost pracnějšímu pečenému medovníku.