- reklama -
Suroviny
- 500 g Lotus sušenek karamelových (dvě balení po 250 g)
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 ks ztužovače šlehačky
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm. Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou vyšlehané smetany se ztužovačem a vanilkovým cukrem.
-
Pokračujeme vrstvou Lotusek, smetany, Lotusek, smetany a nakonec drtí ze zbylých Lotusek, kterou uděláme buď v mixéru nebo je rozbijeme paličkou či šťouchadlem na brambory. Misku zaklopíme a uložíme v chladu nejlépe přes noc proležet.
-
Podáváme ke kávě či čaji. Chutí je tento rychlý dezert velmi podobný o dost pracnějšímu pečenému medovníku.
Kuchař: recepty73