Smetanové lišky v nudlích

52
- reklama -

Suroviny
2 porce

10 dkg čerstvých hub (Liška obecná)
máslo
2 dcl smetany ke šlehání
široké nudle
sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky.

  3. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky.
    Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut.
    Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení lahodných chutí obsažených surovin.

  4. Do pánve přidáme k liškám a smetaně uvařené a okapané široké nudle.
    Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme, čímž omáčka krásně ulpí na nudlích.
    Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře a necháme si chutnat.

    Po ochutnání zjistíme, že i z minima ale kvalitních surovin jde připravit pokrm, po jehož ochutnání máte tzv. „nebe v hubě“.

Poznámka od kuchařky

… a je po liškách 🙂