Suroviny
2 porce
- 10 dkg čerstvých hub (Liška obecná)
- máslo
- 2 dcl smetany ke šlehání
- široké nudle
- sůl
- mletý kmín
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení.
-
Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky.
-
Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky.
Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut.
Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení lahodných chutí obsažených surovin. -
Do pánve přidáme k liškám a smetaně uvařené a okapané široké nudle.
Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme, čímž omáčka krásně ulpí na nudlích.
Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře a necháme si chutnat.Po ochutnání zjistíme, že i z minima ale kvalitních surovin jde připravit pokrm, po jehož ochutnání máte tzv. „nebe v hubě“.
Poznámka od kuchařky
… a je po liškách 🙂