
- reklama -
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 100 g zakysané smetany
- 1 menší vejce
- cca půl hrnku mléka
- lžička jedlé sody
- sůl
- olej na smažení
- —-
- bílý hustý jogurt
- strouhaná niva podle chuti
- utřený česnek podle chuti
- sůl (opatrně)
Postup přípravy receptu
-
Vejce smícháme se smetanou. Do mouky přidáme sůl a sodu. Přidáme smetanu a mléko přidáváme postupně. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu.
-
Lžíci odebíráme kousky (je-li třeba podsypeme), uděláme bochánek a roztlačíme na placku. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek.
-
Jogurt smícháme se sýrem, česnekem a dochutíme. Langoše potíráme připravenou jogurtovou směsí a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuchařka: mika59