- reklama -
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 5-6 brambor
- 100 ml smetany na šlehání
- 1 cibule
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce hl. mouky
- lžíce másla
- mléko podle potřeby
- sůl
- pepř
- 3 kuličky nového koření
- bobkový list
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do vody se solí a kmínem. Zelí překrájíme na menší kousky. Dáme vařit i s nálevem a kořením do měkka. Necháme ho spíše dusit, aby tam nebylo moc vody. Občas promícháme.
-
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Zasypeme cukrem. Až se cukr rozpustí, přidáme mouku, krátce zarestujeme a zalijeme mlékem. Cibulovou jíšku přidáme k zelí a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu.
-
Uvařené brambory smícháme se zelím a dochutíme solí, pepřem, případně dosladíme. Podáváme jako bezmasé jídlo, ale určitě by se k tomu hodil třeba přírodní vepřový plátek.
Kuchařka: mika59