![Smetanové křupání_5ff949386815d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/smetanove-krupani_5ff94938595a9.jpeg)
- reklama -
Suroviny
8 porcí z kulaté formy 22cm
- Korpus:
- 1 vejce
- 70 g pískového cukru
- 50 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 100 ml mléka
- 125 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Vaječný koňak
- Krém:
- 1,5 vanilkového pudinkového prášku (nejlíp Dr.Oetker pravá vanilka)
- 380 ml mléka
- cukr podle chuti raději míň
- Vanilkový pribiňáček nebo smetanový velký Pribiňák
- Šlehačka Rama cremefine
- oříšková Tatranka
Postup přípravy receptu
-
1 vejce ušlehat s 70 g pískového cukru do pěny pak přidáme 50 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 100 ml mléka, 125 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva.
-
Upečené vyklopíme, sloupneme pečící papír a hodně pokapeme vaječným koňakem.
-
Krém pudinkový: Uvaříme hustý pudink a do horkého přimícháme velkého panáka vaječného koňaku. Necháme vychladit a přimícháme Pribiňáka. Natřeme na korpus.
-
Potom potřeme vyšlehanou šlehačkou..já používám Rama Cremefine, drží a neteče.
-
Nahoru nastrouháme oříškovou tatranku a křupeme. Pokud konzumujete až druhý den, tatranku dejte až pak, už by nekřupala.
Kuchařka: Tessi