Suroviny
4 porce
- 100 ml olivovového oleje Extra Virgine
- 300 g anglické slaniny
- svazek naťové cibulky
- 4-5 stroužků CZ česneku
- hrst sušených hříbků
- 2 čerstvé kapie
- Bonduelle Trio (baby karotka, kukuřice, hrášek)
- 500 g balení gnocchi (chlazené)
- kelímek smetany 12% na vaření
- 300 g čerstvé kapusty
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si do studené vody namočíme hříbky.
-
Taky spaříme na nudličky (jako u zelí) nakrájenou kapustu, kterou po spaření ihned propláchneme ledovou vodou.
-
Ve (nejlépe) woku rozpálíme olej, na který dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, opečeme do křupava… tady si dáme pozor, poněvadž anglická prská jako já, při studování své výplatní pásky…
-
Slaninka se nám pomalu škvíří a my si hezky pokrájíme zbytek surovin… Česnek na plátky, kapii na proužky, naťovou cibulku sakum pikum na kolečka.
-
Nezapomeneme scedit hříbky, taky je řádně ručkou vymačkáme…
-
Máme všechno? Ano? Nemáme!!! Dle návodu uvaříme gnocchi…přece!!! Na osmaženou slaninu hodíme česnek a necháme rozvonět. Pozor na přepálení- zhořknul by nám a to by byla škoda…tak pracně a za drahý peníz jsme ho sháněli!!!
-
Dále přidáme kapii, hřiby, cibulku, kapustu… Hezky prohazujeme, nebo když neumíme, (jako já), mícháme…
-
Dále do pánve šoupneme uvařené gnocchi a Bonduelle zeleninu…
-
Osolíme (použila jsem mořskou sůl s bylinkama Nahrin Just) a dochutíme citronovým pepřem…
-
Nakonec nalejeme smetanu a necháme projít varem…
-
Na talíři můžeme dozdobit hoblinkami sýru Gran Moravia a pokapat balzamikovým krémem.
Poznámka od kuchařky
Nechala jsem se inspirovat zdejšími recepty, které přidávám do podobných.