
- reklama -
Suroviny
- 500 g zelených fazolek – měla jsem mražené
- 2 šalotky nakrájené na drobno
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 150 g zakysané smetany
- 4 kuličky nového koření
- 2 PL čerstvý nasekaný kopr
- sůl
- pepř
- špetka cukru
- citronová šťáva podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Fazolky zalijeme vodou aby byly jen lehce ponořené. Přidáme sůl a nové koření. Vaříme skoro doměkka tak, aby nebyly rozvařené. Uvařené scedíme a dáme do studené vody. Vývar ponecháme.
-
Na másle uděláme cibulovou jíšku a zalijeme ji vývarem z fazolek. Necháme 15 minut povařit a občas promícháme. Přidáme smetanu a vrátíme fazolky.
-
Společně chvíli povaříme, přidáme kopr a dochutíme. Podáváme s bramborem a vařeným vejcem nebo vařeným hovězím masem.
Kuchařka: mika59