
- reklama -
Suroviny
- 500 g brambor
- listové těsto
- 300 ml smetany
- 20 g másla
- anglická slanina
- tvrdý sýr
- 1 vejce
- česnek
- provensálské koření
- pepř
- sůl
- hladká mouka na vál
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme do kastrolku smetanu, máslo a ochutíme nakrájeným česnek na plátky, provensálským kořením, osolíme a zahřejeme. Do horké smetany vmícháme oloupané a na plátky nakrájené brambory a vaříme dokud se neodpaří téměř všechna tekutina.
-
Takto uvařené brambory necháme mírně vychladnout a vmícháme rozšlehané vejce. Podle chuti ještě dosolíme a opepříme.
-
Na válu rozválíme listové těsto na plát. Doprostřed dáme smetanové brambory, které proložíme anglickou slaninou a tvrdým plátkovým sýrem a zavineme.
-
Dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Troubu předehřejeme na 200°C a dáme péct.
Jak začne těsto zlátnout tak snížíme teplotu na 150°C a dopečeme.
Kuchař: Joyss