Smetanové brambory se slaninou

57
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

600 g brambor
1 velká cibule
100 g a anglické slaniny
200 g zakysané smetany
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
snítka rozmarýnu
lžíce hl. mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory. Vybereme všechny malé a necháme vcelku, nebo dáme větší a překrojíme. Slaninu nakrájíme a dáme vyškvařit. Odebereme část na posypání. Do zbytku přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit.


    Zobrazit celý recept

  2. Přihodíme brambory a po chvíli je zalijeme horkou vodou. Vody dáme jen asi do poloviny, aby se spíše dusily. Přidáme sůl, všechno koření a dusíme do měkka.

  3. Hotové brambory zahustíme smetanou ve které jsme rozmíchali mouku. Krátce povaříme dochutíme.

  4. Hotové posypeme odloženou slaninou. Podáváme jako hlavní jídlo jen tak nebo s vejcem na hniličku.