
Suroviny
4 porce
- těsto na pizzu z 250 g mouky
- na smetanovou omáčku:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml mléka
- 100 g jemně nastrouhaného eidamu
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 8-10 tenkých plátků coppa di parma
- 1 červená cibule
- 100 g gorgonzoly
- stonek zelené cibulky
- olivový olej
- oregano
Postup přípravy receptu
-
Těsto na pizzu připravíme podle osvědčeného receptu.
V kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme mlékem a smetanou, prošleháme, vsypeme nastrouhaný eidam a umícháme hladkou omáčku. Dochutíme oreganem, solí a pepřem. Necháme vychladnout. -
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme do dvou kulatých forem. Potřeme smetanovou omáčkou a rovnoměrně poklademe tenkými plátky coppa di parma, polovinami žampionových kloboučků, plátky červené cibule, kolečky zelené cibulky a nakonec rozdrobíme gorgonzolu.
Povrch zastříkneme či pocákáme olivovým olejem a pečeme v maximálně rozehřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Pokud máme k dispozici horkovzdušnou troubu, je na pizzu příhodnější než trouba obyčejná.
Tentokrát jsem použila toto těsto http://www.toprecepty.cz/recept/3434-ako-na-pizzu/… a je opravdu báječné.









