
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 větší vejce
- 1-2 lžíce smetany 33%
- uzený losos (měla jsem s barevným pepřem)
- lžička másla
- 1 česnek
- topinky
- kopr
- pažitka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky přidáme k máslu a žloutky promícháme se smetanou.
-
Když se začnou bílky srážet, přilijeme žloutky. Mícháme a hlídáme, aby vejce moc neztuhla a zůstala krémovitá.
-
Nakonec přimícháme nakrájeného lososa a osolíme. Topinky počesnekujeme a navršíme smaženici. Sypeme hrubě mletým pepřem a koprem nebo pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemusí topinku přikusuje dobrý, nejlépe domácí chleba.
Kuchařka: mika59