- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g těstovinové rýže (orzo)
- 400 g mraženého listového špenátu
- 300 g kukuřice (mražených kukuřičných zrn)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce nasekané bazalky
- jíška (připravená nebo granulovaná)
- sůl
- strouhaný parmazán na posypání
Postup přípravy receptu
-
Těstovinovou rýži uvaříme podle návodu a scedíme.
-
Do kastrůlku vložíme zmražený špenát, kukuřičná zrna, utřený česnek, osolíme, podlijeme trochou vody nebo vývaru a necháme rozmrazit. Zalijeme smetanou, uvedeme k varu a zahustíme jíškou.
-
Na závěr přidáme bazalku a uvařenou těstovinovou rýži, dobře promícháme a dochutíme.
-
Při podávání sypeme jemně strouhaným parmazánem.
Kuchařka: Eliza