Smetanová těstovinová rýže s listovým špenátem a kukuřicí

31
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g těstovinové rýže (orzo)
400 g mraženého listového špenátu
300 g kukuřice (mražených kukuřičných zrn)
200 ml smetany ke šlehání
2-3 stroužky česneku
2 lžíce nasekané bazalky
jíška (připravená nebo granulovaná)
sůl
strouhaný parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těstovinovou rýži uvaříme podle návodu a scedíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do kastrůlku vložíme zmražený špenát, kukuřičná zrna, utřený česnek, osolíme, podlijeme trochou vody nebo vývaru a necháme rozmrazit. Zalijeme smetanou, uvedeme k varu a zahustíme jíškou.

  3. Na závěr přidáme bazalku a uvařenou těstovinovou rýži, dobře promícháme a dochutíme.

  4. Při podávání sypeme jemně strouhaným parmazánem.