Smetanová tarhoňa s krůtou a brokolicí

93
- reklama -

Suroviny

500 g krůtího (kuřecího) ořezu
500 g tarhoně
500 g brokolice
250 ml smetany 33%
sůl
pepř
1-2 stroužky česneku
cibule
olej
(možno i kousek másla)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní osolené a opepřené kousky masa.

  2. Přihodíme na kousky krájené košťály brokolice, krájený česnek, přilijeme smetanu a chvíli povaříme.

  3. Tarhoňu si odměříme na hrnky – kvůli odhadu množství vody a ve větším hrnci ji osmahneme na oleji dohněda. Přidáme smetanovou masovou směs, zbylé růžičky brokolice a zalijeme vřící vodou (na 1 hrneček tarhoně dáme 1,5 hrnečku vody). Pokud přihodíme i kousek másla, bude jídlo jemnější.

  4. S citem jídlo osolíme, pomícháme a asi 5-7 minut vaříme pod pokličkou. Pak, stále zakryté, vypneme a necháme asi 20 minut dojít.

Poznámka od kuchařky

Nejsilnější košťál brokolice potřebuje trochu oloupat od dřevnatého okraje, jinak použiji brokolici úplně celou.