
- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtího (kuřecího) ořezu
- 500 g tarhoně
- 500 g brokolice
- 250 ml smetany 33%
- sůl
- pepř
- 1-2 stroužky česneku
- cibule
- olej
- (možno i kousek másla)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní osolené a opepřené kousky masa.
-
Přihodíme na kousky krájené košťály brokolice, krájený česnek, přilijeme smetanu a chvíli povaříme.
-
Tarhoňu si odměříme na hrnky – kvůli odhadu množství vody a ve větším hrnci ji osmahneme na oleji dohněda. Přidáme smetanovou masovou směs, zbylé růžičky brokolice a zalijeme vřící vodou (na 1 hrneček tarhoně dáme 1,5 hrnečku vody). Pokud přihodíme i kousek másla, bude jídlo jemnější.
-
S citem jídlo osolíme, pomícháme a asi 5-7 minut vaříme pod pokličkou. Pak, stále zakryté, vypneme a necháme asi 20 minut dojít.
Poznámka od kuchařky
Nejsilnější košťál brokolice potřebuje trochu oloupat od dřevnatého okraje, jinak použiji brokolici úplně celou.
Kuchařka: cathleen