- reklama -
Suroviny
4 porce
- 100 g hrášku
- 100 g šunky
- 100 ml smetany
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 l masového vývaru
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozehřejeme, přidáme hrášek a šunku, nakrájenou na nudličky a pár minut smažíme. Zasypeme moukou a zalijeme teplým vývarem.
-
Dobře promícháme, uvedeme k varu, přidáme celý, oloupaný stroužek česneku, do kterého předem uhodíme plochou stranou nože.
-
Na nízké teplotě vaříme 20 minut.
-
Poté přilijeme smetanu, dosolíme, opepříme a ještě 10 minut povaříme.
-
Na závěr vyjmeme česnek a přisypeme nasekané listy hladkolité petrželky.
Kuchařka: Eliza