Smetanová polárka

68
- reklama -

Suroviny
na 4 porce

1 vejce
1 lžíce moučkového cukru
1 kelímek smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčko rozklepni a do dvou misek odděl bílek od žloutku. V jedné misce ušlehej bílek na tuhý sníh. Umyj metly a v druhé misce rozšlehej žloutek s moučkovým cukrem. Šlehej, dokud hmota nezbělí asi 3 minuty. Opět umyj metly.

  2. Ve třetí misce ušlehej smetanu ke šlehání na hustou šlehačku a vmíchej do ní vanilkový cukr. Pak přimíchej ke žloutkové hmotě šlehačku a nakonec sníh. Použij na to šlehač zapnutý na nejnižší obrátky.

  3. Malé kelímky naplň hmotou a dej je do mrazničky. Když zmrzlina částečně ztuhne (asi za 1 hodinu) zapíchej do středu dřívka.

  4. Polárky nech do druhého dne zmrazit v mrazáku.

Poznámka od kuchařky

Před podáváním nech na 15 minut v chladničce a půjdou krásně vyndat z kelímků.