
- reklama -
Suroviny
na 4 porce
- 1 vejce
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Vajíčko rozklepni a do dvou misek odděl bílek od žloutku. V jedné misce ušlehej bílek na tuhý sníh. Umyj metly a v druhé misce rozšlehej žloutek s moučkovým cukrem. Šlehej, dokud hmota nezbělí asi 3 minuty. Opět umyj metly.
-
Ve třetí misce ušlehej smetanu ke šlehání na hustou šlehačku a vmíchej do ní vanilkový cukr. Pak přimíchej ke žloutkové hmotě šlehačku a nakonec sníh. Použij na to šlehač zapnutý na nejnižší obrátky.
-
Malé kelímky naplň hmotou a dej je do mrazničky. Když zmrzlina částečně ztuhne (asi za 1 hodinu) zapíchej do středu dřívka.
-
Polárky nech do druhého dne zmrazit v mrazáku.
Poznámka od kuchařky
Před podáváním nech na 15 minut v chladničce a půjdou krásně vyndat z kelímků.
Kuchařka: olly14