Smetanová omáčka z červené řepy

75
- reklama -

Suroviny

červená řepa
balkánský sýr
cibule
olej
zakysaná smetana
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omytou řepu umyjeme a uvaříme doměkka.

  2. Pak ji oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme spolu s balkánským sýrem.

  3. Do hrnce dáme lžičku oleje a do sklovata opečeme na drobno pokrájenou cibuli.

  4. K tomu potom přidáme směs řepy a sýra a necháme sýr úplně roztavit a spojit se s řepou.

  5. Před koncem dáme zakysanou smetanu a pokud je potřeba, dosolíme. Podávala jsem se špagetami.

Poznámka od kuchařky

Velice mne překvapilo, jak to bylo vynikající, jen jsem váhala, zda do řepné omáčky nepřidat ještě nějaké koření nebo třeba česnek. Určitě lze použít i jiný druh sýra (kozí, niva…), který udělá zase jinou chuť.

Myslím si, že by nemuselo být špatné podávat to i s kuřecími nudličkami a buď těstoviny nebo rýži.