
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 cibule
- 3 petržele
- 100 g žampionů
- smetana ke šlehání
- mražený hrášek
- pár snítek tymiánu
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme petržel nakrájenou na kolečka, případně půlměsíčky. Necháme restovat do zezlátnutí.
-
Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme snítky tymiánu a vodu necháme vyvařit.
-
Přidáme na plátky nakrájené žampiony a opět orestujeme. Přidáme smetanu, mražený hrášek a podle chuti osolíme a opepříme. Povaříme ještě 5 minut a stáhneme z plotny.
Poznámka od kuchařky
Omáčka se dá připravit na spoustu variací – v začátku můžeme přidat maso, nebo po změknutí petržele můžeme omáčku rozmixovat.
Dobrou chuť 🙂
Kuchařka: Mag_gie