
- reklama -
Suroviny
4+
- 3 silnější kuřecí prsa
- 1 zakysaná smetana
- 1 Hermelín klasik – neochucený
- 1 velká cibule
- koření Kuře 7 bylin
- špetka sušené bazalky
- sůl
- 1 lžíce oleje
- máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme a každou část dále načtvrtíme, naporcujeme na menší kousky, z obou stran osolíme a okořeníme. Na pánvi na rozpáleném oleji maso rychle z obou stran opečeme a vyndáme.
-
Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na ní osmahnuté kousky masa a na maso na tenké plátky nakrájený Hermelín. Vše zalijeme zakysanou smetanou a pečeme v troubě při 180°C cca hodinu, dokud není maso měkké. V případě potřeby můžeme podlít lžící či dvěma vody.
-
Podávala jsem s vařenými brambory. Je samozřejmé, že Hermelín se smetanou vytvoří jakési „hrudky“ na mase, ale to je naprosto normální a na talíři pak velmi delikatesní.
Kuchařka: Lenka Škulinová