Smetanová fazolová polévka s kapustou

53
- reklama -

Suroviny
2 litry

3 hrsti menších bílých fazolí
1/4 hlávky kapusty
1/2 červené papriky
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lahůdkové cibulky
100 ml smetany na vaření
1 lžička vegety
1 bylinková kostka
libeček
1 plátek sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme trošku sádla, na něm osmažíme nakrájenou cibuli najemno do sklovita, přidáme fazole, dolijeme litrem vody, přidáme bylinkovou kostku a necháme vařit, až fazole začnou měknout.

  2. Nakrájíme si kapustu na jemné proužky(jako u zelí), červenou papriku nakrájenou na malé kousky pro barevnost polévky a bílé části lahůdkových cibulek a vaříme do měkka, ještě dosolíme a přidáme vegetu.

  3. Nakonec zalijeme smetanou a jen převaříme. Polévka je dost hustá, pokud by někdo chtěl ještě hustější, zamíchá do smetany lžíci hladké mouky.

  4. Do hotové a odstavené polévky dáme kroužky zelených částí lahůdkových cibulek.

Poznámka od kuchařky

Původně jsem chtěla uvařit naší již léta prověřenou fazolovku, ale včera mi zbylo 1/4 kapusty z kapustového zelí a výsledek je zde, dobrý a jemný.