- reklama -
Suroviny
18 porcí
- Těsto:
- 100 g másla
- 6 vajec
- 300 g moučkového cukru + na pocukrování
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 360 ml smetany ke šlehání
- 450 g polohrubé mouky (dala jsem Pernerku)
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- Dále:
- tuk na formu
- 600 g meruněk
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme se žloutky a oběma cukry do pěny. Pak vmícháme smetanu a prosátou moukou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka zpracujeme bílky vyšlehané na pevný sníh.
-
Koláčovou formu o průměru 32 cm vymazanou tukem a vysypanou moukou naplníme připraveným těstem. Omyté a vypeckované meruňky nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme na povrch těsta a podle fantazie a mírně je přitlačíme.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut. Po upečení bublaninu necháme vychladnout ve formě. Před podáváním ji pocukrujeme.
Kuchařka: MiskaM