
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 větší stroužky prolisovaného česneku
- Niva (nebo balkánský sýr – plátek asi 4 cm široký )
- 1-2 plné lžičky paštiky
- Harissa
- 2 lžičky kečupu na postříkání
- nastrouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Osmažíme topinku na oleji po obou stranách, musí být teplá, než se na ní dá směs. Zespodu ji trochu potřeme stroužkem česneku (nemusí).
-
Nivu nebo balkánský sýr trošičku povolíme v mikrovlnce, ale jen mžik, aby povolil a šel rozmačkat vidličkou, přidáme česnek, paštiku, Harissu a podle chuti i sůl a vše promícháme.
-
Potom to natřeme na teplou topinku, pocákáme trošku kečupem a dáme nastrouhaný sýr.
-
Můžete dochutit podle vlastní fantazie. Můžete smažit i po půlkách topinky, ne celý krajíc, pak můžete tu směs dát jen prostředkem.
Poznámka od kuchařky
Vhodné na Silvestra nebo různé akce.
Dodatek : zůstalo nám trochu pomazánky, tak jsem jí na zkoušku dala do krabičky a do lednice a jde to taky. Potom pozvolna povolit v mikrovlnce a natřít.
Kuchařka: Zdenka +++









