
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300g masa, které máte rádi (původní recept je z jater, ale ta nejím – tak mám již odzkoušeno z vepřového i kuřecího)
- pórek
- 4 stroužky česneku
- špetka kmínu
- špetka zázvoru
- špetka cukru
- kdo používá vegetu může dát vegetu, já dochucuji pouze solí
- 2 lžíce sójové omáčky
- solamyl
- cibule
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké plátky, smícháme v misce se solamylem. Dáme rozpálit olej.
-
Do rozpáleného oleje vložíme maso a zprudka smažíme dokud se jednotlivé kousky neoddělí od sebe. Podlejeme lehce vodou nebo vývarem a dusíme dokud maso nebude měkké. Poté přidáme nakrájený pórek.
-
Pak přidáme koření a česnek, který by měl zůstat polosyrový. Po přidání pórku trvá smažení cca 5 minut. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Poznámka od kuchařky
Je to recept na směs, mě to vyhovuje víc jako taková omáčka, kterou podávám s bramborem (přidám více vývaru pak dohušťuji solamylem). Je to na každém z Vás jak to zkusíte.
Pórek dávám jeden celý – ale může se dát i víc, nic se tím nezkazí ba naopak budete toho mít víc.
Kuchařka: Pejtricka









