
- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 2 trsy hlíva ústřičná
- 4 rajčata červená
- 1 malá cuketa
- 1 cibule velká
- 3 stroužky česnek
- 2 stonky řapíkatý celer
- 4 beraní rohy
- 1 dcl smetana na vaření
- sůl
- pepř
- chilli pasta (ta být nemusí)
- 1 balíček uzenin na grilování mix
- olej
- trocha mouky
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Česnek rozdrtíme plochým nožem a posekáme, uzeninu nakrájíme na kousky trochu větší.
-
Na oleji orestujeme cibuli do sklovata, přidáme česnek a hlívu, krátce společně orestujeme, přidáme uzeninu, promícháme a přidáme všechno ostatní, podlijeme asi deckou vody a podusíme.
-
Když to vše změkne, rozmícháme smetanu s trochou mouky a zahustíme. Dochutíme podle chuti solí a kdo má rád ostré, přidá si čili pastu.
-
Jde to s knedlíkem, rýží a nebo na toasty.
Poznámka od kuchařky
Podzimní úklid je všade a tak i v ledničce a tohle byly takové zbytečky, o kterých jsem nevěděl co s nimi no a tak jsem udělal tohle a protože to chutnalo i známým, tak se o to podělím.
Kuchař: klukodvody