
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
- 200 g vařených brambor
- 1 mrkev
- 1 cibule
- ½ červené papriky
- 50 g bílého zelí
- 50 g pórku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, opepříme, vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a bez tuku zprudka opékáme asi 3 minuty.
-
Postupně přidáváme na drobno nakrájenou zeleninu v tomto pořadí: cibuli, mrkev, zelí, papriku a pórek. Po přidání každého druhu zeleniny počkáme, až se směs začne prudce opékat, aby se směs neochladila a nepustila vodu. Pak teprve přidáme další zeleninu.
-
Nakonec přidáme na plátky nakrájené vařené brambory. Celou směs opékáme při vysoké teplotě dozlatova
Poznámka od kuchařky
Na toto jídlo můžeme použít různé druhy zeleniny a hodí se např. ke zpracování zbylých vařených brambor.
Kuchařka: Kocmax