Smažený vepřový jazyk v sýrovém těstíčku

77
- reklama -

Suroviny

vepřový jazyk
sůl
bobkový list
nové koření
tymián
vajíčko
pivo
sýr uzená cihla
česnek
cibule
mletý bílý pepř
polohrubá mouka
slunečnicový olej na smažení
pro standardní smaženou variantu použijeme strouhanku

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý jazyk vložíme do vařící osolené vody s bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a uvaříme do měkka. Jazyk vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme napříč na 1cm plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Pro sýrové těstíčko rozšleháme vejce s pivem, bílým pepřem a moukou, přidáme najemno nastrouhanou uzenou cihlu a promícháme.

  3. V rozehřátem oleji nejdříve dorůžova orestujeme na plátky nakrájený česnek, vytáhneme a dáme okapat. Pokračujeme na céčka nakrájenou cibulí a po zrůžovění přidáme k česneku.

  4. Nakrájený jazyk obalíme v mouce, namočíme v sýrovém těstíčku a zprudka smažíme v provoněném oleji od česneku a cibule.

  5. Na talíři ozdobíme orestovaným česnekem, cibulí a podáváme s bramborovým salátem. Standardní varianta: trojobal-mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka