- reklama -
Suroviny
- vepřový jazyk
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- tymián
- vajíčko
- pivo
- sýr uzená cihla
- česnek
- cibule
- mletý bílý pepř
- polohrubá mouka
- slunečnicový olej na smažení
- pro standardní smaženou variantu použijeme strouhanku
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutý jazyk vložíme do vařící osolené vody s bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a uvaříme do měkka. Jazyk vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme napříč na 1cm plátky.
-
Pro sýrové těstíčko rozšleháme vejce s pivem, bílým pepřem a moukou, přidáme najemno nastrouhanou uzenou cihlu a promícháme.
-
V rozehřátem oleji nejdříve dorůžova orestujeme na plátky nakrájený česnek, vytáhneme a dáme okapat. Pokračujeme na céčka nakrájenou cibulí a po zrůžovění přidáme k česneku.
-
Nakrájený jazyk obalíme v mouce, namočíme v sýrovém těstíčku a zprudka smažíme v provoněném oleji od česneku a cibule.
-
Na talíři ozdobíme orestovaným česnekem, cibulí a podáváme s bramborovým salátem. Standardní varianta: trojobal-mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka
Kuchař: Jenda1