Smažený vepřový bůček s bramborovou kaší

181
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 plátky vepřového bučku (cca 1,5 cm)
slunečnicový olej
sůl
česnek
mleté koření na Šašliky
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček vybalíme z PVC vaničky, ve které jsme ho koupili. Do ní nalejeme trochu sluneč. oleje, do něhož nasypeme asi dvě polévkové lžíce koření na Šašliky (koupeno v Lídlu).

  2. Plátky bůčku nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem (asi 5 stroužků). Trošku oplácáme v marinádě a necháme je v ní přes noc v chladničce odležet.

  3. Následující den je zvolna osmažíme na slunečnicovém oleji a k tomu si samozřejmně povaříme brambory a uděláme z nich kaši, kterou zjemníme smetanou.

Poznámka od kuchařky

Olej z marinády si můžeme uschovat pro další smažení. Anebo taky né. 🙂