
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 plátky vepřového bučku (cca 1,5 cm)
- slunečnicový olej
- sůl
- česnek
- mleté koření na Šašliky
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček vybalíme z PVC vaničky, ve které jsme ho koupili. Do ní nalejeme trochu sluneč. oleje, do něhož nasypeme asi dvě polévkové lžíce koření na Šašliky (koupeno v Lídlu).
-
Plátky bůčku nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem (asi 5 stroužků). Trošku oplácáme v marinádě a necháme je v ní přes noc v chladničce odležet.
-
Následující den je zvolna osmažíme na slunečnicovém oleji a k tomu si samozřejmně povaříme brambory a uděláme z nich kaši, kterou zjemníme smetanou.
Poznámka od kuchařky
Olej z marinády si můžeme uschovat pro další smažení. Anebo taky né. 🙂
Kuchař: cekrops









