
- reklama -
Suroviny
- 1 Tavenýr (sojový sýr)
- mouka
- voda (na těstíčko)
- strouhanka
- grilovací koření
- olej
Postup přípravy receptu
-
Tavenýr si podélně rozřízneme, tudíž nám vzniknou dva větší plátky.
-
Plátky obalíme ve dvojobalu: nejprve mouka s vodou (vytvoříme si těstíčko) a poté ve strouhance. Opakujeme ještě jednou, aby nám tavenýr nevytéka.
-
Vložíme na rozpálený olej. Smažíme do zezlátnutí. Výborná příloha brambory, hranolky, krokety, kaše 🙂
-
Já k tomu ještě dělám takový dresing/remuládu : sojanéza + kečup + cibulka!
Poznámka od kuchařky
Takto připravené jídlo je veganské pouze z rostliných surovin, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).
Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:
Veganské recepty:
Kuchař: Amy.Stoker7