
Suroviny
- 1 hrnek
- 1 vejce
- tvrdý sýr
- šunka
- tuk
- strouhanka na vymazání a vysypání hrnku
Postup přípravy receptu
-
Sýr nastrouháme a šunku na jemno nakrájíme na malé kousky.
-
Hrnek vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a začneme plnit. Nejdřív dáme vrstvu strouhaného sýra, na sýr následuje nasekaná šunka, na šunku rozklepneme vejce /vidličkou ho rozetřeme do všech stran/. Na vejce opět navrstvíme šunku a na šunku jako poslední vrstvu strouhaný sýr.
-
Hrnek vložíme do vyššího plechu nebo pekáčku, který zalijeme vroucí vodou, tak do 1/2 výšky hrnku. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme při vysoké teplotě cca 230°C asi 20 min. do zlatohnědé barvy. Podáváme s vařenými bramborami a tatarkou, nebo jen tak se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Tenhle recept jsem dostala od kamarádky Jarky a tak jsem ho dnes vyzkoušela. Na každou osobu se počítá 1 hrnek, do trouby se tedy může dát těch hrnků víc, podle členů rodiny. Hrnek můžeme použít jakýkoliv, nemusíme se bát že praskne.
Sýr byl moc dobrý, mohu všem doporučit třeba na rychlou večeři, kdy odpadá pracné obalování sýra v trojobalu. Také si myslím, že sýr dělaný tímto způsobem je zdravější, není nasáklý olejem a hlavně nevytéká na pánev.