- reklama -
Suroviny
- 640 g vepřového bůčku
- 90 g strouhaného tvrdého sýru
- sůl
- mletý pepř
- petrželová nať nebo pažitka (sekaná)
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- Na obalení:
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Bůček umeleme, přidáme mléko, vejce, sýr, pepř, sůl, nať, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.
-
Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a usmažíme v horkém tuku dozlatova. Příloha – brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.
Poznámka od kuchařky
Tento řízek, někde známý i jako holandský, je dost podobný soukenickému, ve kterém ale chybí sýr.
Zdroj: Receptury teplých pokrmů
Kuchařka: cathleen