Smažený sekaný řízek se sýrem

88
- reklama -

Suroviny

640 g vepřového bůčku
90 g strouhaného tvrdého sýru
sůl
mletý pepř
petrželová nať nebo pažitka (sekaná)
1 vejce
100 ml mléka
Na obalení:
vejce
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček umeleme, přidáme mléko, vejce, sýr, pepř, sůl, nať, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a usmažíme v horkém tuku dozlatova. Příloha – brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.

Poznámka od kuchařky

Tento řízek, někde známý i jako holandský, je dost podobný soukenickému, ve kterém ale chybí sýr.

Zdroj: Receptury teplých pokrmů