- reklama -
Suroviny
- 1 Romadúr
- 2 větší plátky hranaté šunky
- špetka mleté papriky
- špetka sušeného česneku
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Sýr podélně rozkrojíme na dva díly. Každý kousek poprášíme paprikou a česnekem. Zabalíme pečlivě, i boky do šunky.
-
Zabalený sýr obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a opět ve vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku z obou stran do zlatova.
-
Podáváme hned, nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. My jsme si dali kaši s mrkví a řapíkatým celerem.
Poznámka od kuchařky
Sýr by neměl vytéct, šunka to zadrží a taky to vůbec není cítit při smažení. Kdo se přece jenom bojí, že sýr vyteče, dá ho obalený na půl hodiny do mrazáku a potom smaží. Romadúr jsem smažila poprvé a je to lahoda.
Kuchařka: mika59