
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 350 g květáku
- 2 vejce
- trocha mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- 1,25 lžičky soli
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička koření sumac
- strouhanka podle potřeby (není nutná)
- rostlinný olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.
-
K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je. Přidáme sumac a opepříme. Přidáme mouku a trochu mléka (s mlékem opatrně, chceme vytvořit hustější těstíčko) a vše dobře rozšleháme.
-
Květákové růžičky obalíme v těstíčku, pokud nám ujela ruka s mlékem, pomůžeme si strouhankou, ve které pak květák ještě obalíme.
-
Květák smažíme v dostatečné vrstvě oleje. Podáváme s hranolky a okurkovým dipem.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem i tip na dip (a něco o sumacu) na http://www.mojetara.cz/recipe/smazeny-kvetak-v-pik…
Kuchař: mojetara