Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky pancetty
- 4 plátky sušené šunky
- 100 g nastrouhaného sýru gouda
- 1 hrst sekané petrželové natě
- strouhanka
- vejce
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- vepřové sádlo
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.
-
Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme – opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě osolíme, opepříme.
-
Na každý plátek masa položíme kolečko pancetty, plátek sušené šunky a hromádku nahrubo nastrouhaného sýru a přidáme trochu sekané petrželové natě.
-
Takto připravené plátky přehneme v polovině a rukou celý balíček tlakem dlaně zploštíme a okraje spíchneme za pomocí kovových jehlic.
-
Připravíme si suroviny na klasický trojobal (hl. mouka – vejce – strouhanka) a připravené naplněné kuřecí prsa obalíme.
-
Do vyšší pánve si dáme rozehřát vepřové sádlo ve vyšší vrstvě, a jakmile je správně rozpálené vkládáme plněná kuřecí prsa, a pomalu smažíme do zlaté barvy a křupavého stavu. Do zlatova usmažené kuřecí řízky necháme na ubrousku okapat, a podáváme překrojené šikmým řezem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.