
- reklama -
Suroviny
- 4 ks kapra podkovy
- 150 ml bílého suchého vína
- 2 vejce
- 1 KL grilovacího koření
- sůl
- citrón
- podle potřeby hladká mouka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod.
-
Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně prošleháme. Postupně přidáváme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko.
-
Odležené porce kapra obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
-
Usmaženého kapra dáme na papírovou utěrku a necháme okapat tuk. Podáváme s jakkoli upravenými bramborami, nebo i s bramborovým salátem.
Poznámka od kuchařky
KL-kávová lžička.
Kuchařka: suslajda