
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks camembertu
- 1 kg žampiónů neloupaných
- 8-12 ks sušených rajčat v oleji s kapary
- 1 cibule
- 1-2 sýry gervais
- 1 trojúhelníček smetanový
- 1,5 lžičky čerstvě mletého pepře
- sůl
- 2x stříknout sójovku pro barvu
- 1 -2 stroužky česneku
- 10 cm pórku
- 4 lístky šalvěje
- Trojobal :
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- sůl
- Zelenina na oblohu:
- ( okurka, rajská, červená paprika, petrželka, nať z jarní cibulky…)
- olej na smažení
- 5 dkg másla
Postup přípravy receptu
-
Camembert obalíme v trojobalu a dáme do lednice, čisté žampióny nakrájíme na plátky. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky či kostičky. Cibuli na tenká čtvrtkolečka, česnek na plátečky, pórek na tenká kolečka.
-
Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibuli. Až začne růžovět, přidáme lístky šalvěje a po chvíli česnek. Jakmile se rozvoní, přidáme žampióny, sušená rajčata s kapary, pórek a 1 lžičku pepře. Občas zamícháme.
Když jsou houby měkké, zastříkneme sójovkou a po chvilce vypneme.
Současně osmažíme camembert na oleji. -
Žervé rozmícháme s trojúhelníčkem, přidáme 1/2 lžičky pepře, event. přisolíme, je-li třeba. Kopeček přijde na smažený camembert. Ozdobený petrželkou.
Žampiónovou směs ochutnáme a je-li třeba, přisolíme.
Kuchařka: janky3