
- reklama -
Suroviny
- 250 g žampionů
- 200 g sýra typu eidam
- 3 lžíce nasekaných lístků hladkolisté petržele
- 2 vejce
- sůl
- rohlíky nebo veka 1-2 dny staré
- silnější plátek másla
- olej
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, hlavičky sloupneme a i s nožkama nastrouháme do mísy na hrubém struhadle.
-
Sýr nastrouháme na jemných slzičkách, přidáme nasekanou petrželku a promícháme.
-
Přidáme vejce, osolíme a opět promícháme.
-
Rohlíky nakrájíme šikmým řezem, pokud použijeme veku, nakrájíme ji na plátky.
-
V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, pečivo z jedné strany osmažíme do zlatavé barvy a přendáme na talíř.
-
Žampionovou směs pomocí lžíce naneseme na neosmaženou stranu pečiva a pečivo namazanou stranou opět klademe do pánve do rozehřátého tuku. Pozvolna smažíme cca 3 minuty.
-
Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Kuchařka: Anna Kocikova