
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 450 g jelitového prejtu
- 250 g červených fazolí (konzerva)
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- 2 lžíce olivového oleje
- brambory
- kousek másla
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek i feferonku. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.
-
Přidáme propláchnuté červené fazole a chvilku povaříme. Promícháme.
-
Dáme si vařit brambory v osolené vodě.
-
K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit.
-
Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka.
-
Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou. A pokud zbyde, je smaženice skvělá i za studena – vlastně jako pomazánka.
Poznámka od kuchařky
Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/smazenice-z-jelitove…
Kuchař: mojetara