
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 2-3 PL řepkového oleje
- 250 g žampionů
- 200 g Tofu natural
- půl kostky zeleninového bujonu
- 1/2 KL kurkumy
- 1 KL drceného kmínu
- 2 PL lahůdkového droždí
- 1 KL černé soli (není nutná)
- petrželová nať
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme krájenou cibuli do sklovita, přidáme žampiony pokrájené na plátky. Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a chvilku opékáme. Zalijeme deci teplé vody, ve které jsme rozmíchali bujon. Dusíme 5 minut pod poklicí.
-
Tofu pečlivě rozmačkáme vidličkou a přimícháme k houbám. Přidáme kurkumu pro barvu a posekanou petrželku. Pak vsypeme lahůdkové droždí. Pečlivě promícháme, aby se spojily všechny chutě, ještě pár minut podusíme a odstavíme z tepla. Podáváme s opečeným chlebem.
Poznámka od kuchařky
Nejvhodnější zeleninový bujon je sypká Selka. Kostkový bujon nejlépe ve kvalitě bio, pouze s řepkovým olejem jsem zatím nenašla. Dovedla bych si smaženici představit i s uzeným tofu.
Kuchařka: Taevita