Smaženice s bílou ředkví

53
- reklama -

Suroviny
1 porce

120 g bílé ředkve
1 malá cibule
cca 30 g anglické slaniny
máslo
česnek dle chuti
2-3 vejce
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nasekaný malý stroužek česneku a ještě krátce smažíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přisypeme na menší kostičky nebo nudličky pokrájenou oloupanou ředkev, promícháme, zaklopíme a na mírném plameni vše krátce podusíme.

  3. Nakonec přidáme do směsi dvě nebo tři vejce, osolíme, opepříme a necháme ve směsi vejce srazit za občasného promíchání.

  4. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.